Bijtelling 2019 wel of geen privékilometers rijden met zakelijke auto?

Wel of geen privékilometers rijden met zakelijke auto in 2019?

Aan het einde van het jaar maken veel zakelijke rijders weer de keus of men in 2019 wel of geen privékilometers gaat rijden met een zakelijke auto. Indien u kiest voor geen privékilometers, dient u dit aan te kunnen tonen bij de Belastingdienst d.m.v. een rittenregistratie bij te houden. Hiermee kunt u dan aantonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden.

Bijtelling op een auto van de zaak betaalt u indien u deze gebruikt voor privé doeleinden. De Belastingdienst ziet dit als een vorm van loon in natura. U wordt beloond met een auto en dit is een vorm van inkomen . Hierover dient dan bijtelling betaald te worden dit is een percentage van de fiscalewaarde van de auto. Voorheen waren er verschillende bijtellingscategorieën, waarbij de bijtelling afhing van de CO2- uitstoot van de auto. Dit is een stuk eenvoudiger geworden indien de zakelijke auto na 1 januari 2018 op kenteken is gezet. Volledig elektrische auto’s krijgen alleen nog de lage bijtelling van 4% en de overige auto’s vallen in de 22% regeling. De bijtelling van 4%  geldt voor 60 maanden na eerste datum kenteken.

Let op bijtelling elektrische auto’s vanaf januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 verandert de bijtelling op elektrische auto’s, wat houdt dit in ?

  • Over de cataloguswaarde tot € 50.000,= wordt 4% bijtelling gerekend.*
  • Over het bedrag boven de € 50.000,= wordt 22% bijtelling gerekend.

Overgangsregeling

Tot 2019 is de eerste afgifte van het kenteken bepalend voor uw bijtelling. Hiervan kunt u dan tot maximaal vijf jaar profiteren. U kunt bij het afsluiten van een lease rekening houden met de bijtelling volgens de geldende regels.

 

* Voorbeelden van auto’s met 4% bijtelling in 2019  zijn :

- Nissan Leaf

- BMW I3

- VW  e-Golf en e-Up

- Hyundai Ioniq en Kona Electric

- Renault ZOE

- Opel Ampera-e

- Smart EQ- Forfour

- Kia Soul EV

 

Klik hier voor onze beschikbare Elektrische auto’s

Klik hier voor rekenvoorbeelden bijtelling.