Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke financieringsovereenkomst waarbij u als klant direct economisch eigenaar wordt van het geleasede bedrijfsmiddel. De financieringsmaatschappij krijgt het juridisch eigendom (pandrecht) en behoud deze totdat alle termijnen uit de financieringsovereenkomst voldaan zijn. Na het betalen van het laatste termijnbedrag, gaat ook het juridische eigendom over naar de klant. Vanaf dat moment heeft u als klant het volledig eigendom en mag u het bedrijfsmiddel ook weer verkopen.

Driepartijen overeenkomst

Financial lease is een driepartijen overeenkomst tussen klant, financieringsmaatschappij en leverancier waarin de volgende afspraken worden gemaakt:

  • De leverancier levert een bedrijfsmiddel aan de klant en draagt het economisch eigendom over aan de klant.
  • De leverancier krijgt door de bank betaald en draagt vervolgens het juridische eigendom over aan de bank.
  • Na het betalen van alle in de overeenkomst genoemde termijnen draagt de bank het juridisch eigendom over naar de klant. Nu is de klant naast economisch ook juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Financial lease is een goede en voordelige leasevorm voor (startende) ondernemers/zzp‘ers.

InterLease is expert in financial lease voor bedrijfs- en personenwagens en adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Berekend direct uw maandbedrag met de leasecalculator op onze site en vraag een offerte aan. Binnen 1 werkdag informeren wij u over de mogelijkheden.


Heeft u nog vragen?

Op onze website vindt u een overzicht van veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Bel ons tijdens openingstijden 088 033 30 50, of stuur een email naar info@interlease.nl
Op zoek naar een auto die past bij uw bedrijf?

Bekijk het aanbod van auto's. Vraag via de calculator eenvoudig en snel een offerte aan.


lease voorraad bekijkenVolg ons op social media