Leasen van een elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder in Nederland. Het rijden van elektrische auto’s brengt aantrekkelijke (fiscale) voordelen met zich mee. Het niet hoeven afdragen van bpm en motorrijtuigenbelastingen en het betalen van minder bijtelling zijn hier voorbeelden van. Het aanbod in volledig elektrische auto’s is de laatste jaren flink gegroeid, waardoor er nu in ieder segment een passende auto voor u te vinden is.

Wat zijn de voordelen?

In Nederland zijn de aantallen van rijdende elektrische auto’s enorm gegroeid. Dit stijgende aantal in elektrische auto's komt door de gunstige bijtelling op elektrische voertuigen. Naast het voordeel van de lage bijtelling, hoeft u voor een volledig elektrische auto geen bpm en motorrijtuigenbelasting af te dragen.


Wat is de bijtelling op elektrische auto’s?

De bijtelling voor nieuw geregistreerde elektrische auto’s is de afgelopen jaren vaak veranderd en zal tot en met 2026 in beweging blijven. Per januari 2023 zijn elektrische auto’s met 0 gram CO2-uitstoot belast met 16% tot een cataloguswaarde van € 30.000, -. Het resterende bedrag boven de € 30.000, - is, net als auto’s die meer dan 0 gr CO2 uitstoten, belast met 22% bijtelling. Het bijtellingspercentage is 60 maanden geldig vanaf de eerste kentekenregistratie van de auto.

Aanbod elektrische auto’s

In het verleden was er een beperkt aanbod in elektrische auto’s, maar tegenwoordig is er een ruim aan. Profiteer van de fiscale voordelen die dit meebrengt voor u als ondernemer. 


Op zoek naar een elektrische auto?

Bekijk het aanbod van elektrische auto's. Vraag via de calculator eenvoudig en snel een offerte aan.


lease voorraad bekijken