• Persoonlijk contact Persoonlijk contact
  • Hoog slagingspercentage Hoog slagingspercentage
  • Starters/ZZP Starters/ZZP

Op zoek naar een Financial lease auto?

Zakelijk rijden voor zzp'ers, zelfstandig ondernemers en MKB-bedrijven. Ontdek de mogelijkheden!


Leasen van een elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder in Nederland. Het rijden van elektrische auto’s brengt aantrekkelijke (fiscale) voordelen met zich mee. Het niet hoeven afdragen van bpm en motorrijtuigenbelastingen en het betalen van minder bijtelling zijn hier voorbeelden van. Het aanbod in volledig elektrische auto’s is de laatste jaren flink gegroeid, waardoor er nu in ieder segment een passende auto voor u te vinden is.

Wat zijn de voordelen?

In Nederland zijn de aantallen van rijdende elektrische auto’s enorm gegroeid. Dit stijgende aantal in elektrische auto's komt door de gunstige bijtelling op elektrische voertuigen. Naast het voordeel van de lage bijtelling, hoeft u voor een volledig elektrische auto geen bpm en motorrijtuigenbelasting af te dragen.

Wat is de bijtelling op elektrische auto’s?

De bijtelling voor elektrische auto’s is de afgelopen jaren vaak veranderd en zal t/m 2025 in beweging blijven. Per januari 2022 zijn elektrische auto’s met 0 gram CO2-uitstoot belast met 16% tot een cataloguswaarde van € 35.000, -. Het resterende bedrag boven de € 35.000, - is, net als auto’s die meer dan 0 gr CO2 uitstoten, belast met 22% bijtelling.

Aanbod elektrische auto’s

In het verleden was er een beperkt aanbod in elektrische auto’s, maar tegenwoordig is er een ruim aan. Profiteer van de fiscale voordelen die dit meebrengt voor u als ondernemer. 

Op zoek naar een auto die past bij uw bedrijf?

Bekijk het aanbod van nieuwe auto's en occasions. Vraag via de calculator eenvoudig en snel een offerte aan.


Lease voorraad