Veel gestelde vragen over financial lease

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over financial lease. Heeft u een andere vraag, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een financial lease aan te vragen?

Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (Kamer van Koophandel).
Uitzonderingen hierop zijn de vrije beroepen zoals medici, juristen en architecten.

Is financial lease ook beschikbaar voor particulieren?

Het product financial lease is niet beschikbaar voor particulieren. Maar wel een persoonlijke lening. Deze vraagt u gemakkelijk aan via de calculator.

Welke informatie is nodig voor financial lease?

Dit is mede afhankelijk van het onderpand en de aanbetaling, in ieder geval een legitimatie en het inschrijvingsnummer bij de KVK. Jaarcijfers zijn niet verplicht, maar dragen wel bij aan een snelle acceptatie.

Kan een startende ondernemer ook een financial lease aanvragen?

Ja, bij startende ondernemers (korter dan 3 jaar) vragen wij een minimale aanbetaling van 10% van de aanschafprijs excl. BTW. Bij een marge auto dient de aanbetaling minimaal 30% te bedragen. Daarnaast moet de investering in verhouding staan met uw (toekomstige) resultaat.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij financial lease?

Nee, verzekering, onderhoud en wegenbelasting zijn niet inbegrepen. U dient u auto zelf te verzekeren.

Kan ik een financial lease afsluiten met een negatieve BKR-codering?

Voor eigenaren van eenmanszaken of VOF’s met een achterstandscodering op een lopende lening kan InterLease helaas niets betekenen.

Hoe is het eigendom van de auto geregeld bij financial lease?

U bent economisch eigenaar van de auto. De auto wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto. Na afloop van het contract en bij betaling van de laatste termijn bent u volledig eigenaar.

Wat zijn de voordelen van financial lease tegenover operationele lease?

Economisch eigendom, de auto staat op uw naam, u komt mogelijk in aanmerking voor investeringsaftrek en u bent fiscaal eigenaar van de auto. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. financial lease is transparant, u weet precies waar u voor betaalt, geen verrassingen zoals kilometerheffingen. Tevens is financial lease veel flexibeler, u kunt zelf bepalen wat u inbrengt (aanbetaling/inruil) en het is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.

Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.

Waarom wordt 100% van de aanschafwaarde exclusief btw gefinancierd?

Bij financial lease wordt de auto aan de onderneming gefactureerd. Daardoor kunt u direct de BTW terugvorderen zoals bij al uw andere zakelijke kosten.

Kan over het maandelijkse leasebedrag ook BTW worden teruggevorderd?

Nee, bij aanschaf van de auto kan het volledige BTW bedrag over de investering worden teruggevorderd. Daarom is het niet mogelijknogmaals het BTW bedrag over de aflossing terug te vorderen. Het maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.

Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Bij een financial lease is de auto na betaling van het laatste leasetermijn (en na betaling van uw eventuele slottermijn) volledig uw eigendom.

Waarom kan InterLease scherp offreren?

Als financial lease internet specialist besparen wij op kantoren en medewerkers. Wij doen zoveel mogelijk zaken telefonisch en per e-mail. Door deze besparingen kunnen wij onze klanten een scherpe offerte bieden. Bovendien stelt ons uitgebreide netwerk ons in staat voordelig in te kopen.

Heeft u nog vragen?

Staat uw vraag er niet tussen? Bel ons of stel uw vraag per e-mail.

Tijdens openingstijden staan we voor u klaar op 088 033 30 50, of stuur een e-mail naar info@interlease.nl